Вицепрезидентът Илияна Йотова заяви, че държавният глава Румен Радев е готов

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова заяви, че държавният глава Румен Радев е готов
Коментари Харесай

Йотова: Президентът е готов още утре да връчи мандат на ИТН

Вицепрезидентът Илияна Йотова съобщи, че президентът Румен Радев е подготвен още на следващия ден да връчи мандат за държавно управление на партия " ИТН ", в случай че тя показа претендент за министър председател, заяви БНР.

Според Йотова към този момент е време да се разбере дали партията е подготвена с името на претендента: 

" Защото той би трябвало да пристигна и на него да му бъде връчен този мандат. Толерансът към този момент беше даден задоволително доста дни. Нашето мнение е, че България час по-скоро би трябвало да има своето постоянно държавно управление ".

Дали и по какъв начин ще продължат договарянията за нов кабинет остава неразбираемо, откакто по-рано през днешния ден от партия " ИТН " упрекнаха " Демократична България " и обединението " Изправи се БГ.Ние идваме! ", че се пробват да постановат имена на министри, с което, съгласно партията на Слави Трифонов, вършат нови избори все по-възможни. 

От Европейската комисия отхвърлиха да разясняват хода на договарянията за ново правителство в България и вероятността от нови парламентарни избори. На въпрос дали Комисията има безпокойство от сходен процес на събитията, представителят Ариана Подеста отговори сбито:
" Изборите са национален въпрос в компетентността на страните членки, ние нямаме какво да прибавим ". 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР